tiistai 3. joulukuuta 2013

Joulupaniikkia ?

En ilmeisesti osaa ottaa rauhallisesti näin joulun alla tai sitten on joulupaniikki..
Aamupäivällä kävin Kultsilla kahvilla pikaisesti, minkä jälkeen tulin kotiin, tarkoituksenani mennä kutomaan. Olin nimittäin päättänyt pitää välipäivän leipomisesta. En tiedä mikä kohtaus minuun iltapäivällä iski - aloin kuitenkin tehdä niitä kahta tiikerikakkua. Tiikeri-osuus jäi aika onnettomaksi, kun minä onneton en muistanut, että noihin omiin vuokiini pitää kahta kakkua varten tehdä kolminkertainen taikina-annos. Nyt olin kaukaa viisas ja kirjoitin ohjeeseeni, että " tee kolminkertaisena näihin ja näihin vuokiin". Saas nähdä, miten likan ensi vuonna käy. Mietin kyllä hetken, tekisinkö toisen satsin perään, mutta totesin olevani niin puhki, että luovuin ajatuksesta.
Tykkään paljon tuosta kouluaikaisen köksänkirjani tiikerikakun ohjeesta - Ihan lemppari :)

Laitan sen nyt tähän, jos joku vaikka haluaa kokeilla.

                                      75  g   margariinia / voita
                                        2 dl   sokeria
                                        3       munaa
                                     3/4 dl   maitoa
                                         2 tl   vaniljasokeria
                                      3,5 dl  vehnäjauhoja
                                      1,5 rkl kaakaojauhetta
                                         1  tl  leivinjauhetta

Vatkaa rasva ja sokeri vaahdoksi. Lisää munat yksitellen koko ajan vatkaten. Lisää vuorotellen maito ja jauhot, joihin vaniliinisokeri ja leivinjauhe on sekoitettu.
Ota taikinasta 1/4 toiseen kulhoon ja värjää se kaakaojauheella. Laita vuoan pohjalle vaaleaa taikinaa, sen päälle tumma seos ja päälimmäiseksi loput vaaleasta.
paista 200 asteessa n. 40 min.

( molemmat kakut ovat kyllä paistuneet samanvärisiksi - salama vaan vaalentaa tuon etummaisen tosi paljon )
Olisi tietysti voinut leikata palan kakusta, että olisi nähnyt raitaakin, mutta ajattelin noiden säilyvän paremmin jouluun, jos ei ota " testipalaa" ;D                  
          
 
Seuraavaksi jonossa olisi viimeiset neljä kakkua eli sitruunakakut. Olin suunnitellut niitä huomiseksi, mutta saas nähdä jaksanko tehdä. Jos en saa niitä huomenna aikaiseksi, menevät ne ensi viikkoon, koska loppuviikko on sitten torstaista alkaen varattu pipareille. Jännityksellä seuraamme, miten käy. ;)
 
Nyt pitäisi alkaa laittaa ruokaa. En jaksaisi - ihan vetopois -olo. Ja jostain kumman syystä joululahjasukkiin menevät langat hyppivät jatkuvasti näkökenttään. Pitäisiköhän niillekin  tehdä jotain....?
 
Ei tässä kai auta muu kuin keittää ensin kuppi kahvia ja sitten laittaa ruokaa.
Mukavaa viikkoa!
 
ps. Pakko oli vielä tulla hehkuttamaan, että leivoin eilen vielä neljä piimäkakkua, kun hain kaupasta ensin loppuneet aineet. Saldo piimäkakuissa yhteensä 14 kpl. Nyt kakkusaldo yhteensä 16, kun lasketaan nämä tiikeritkin. ( miten niin liioittelen joulukakkujentekoa puolelle suvulle....)

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Kiitos, kun kävit. Jätähän viestiä käynnistäsi ;)